Raspberry-cheesecake brownies

IMG_9715b IMG_9740b

Raspberry cheesecake brownies

CHOCOLATE…

Receptet är lånat från bloggen callmecupcake.se. Har gjort några små ändringar i receptet. Det här receptet har allt jag tycker om. Intensiv chokladsmak, mjuk cheesecake och fräsha bär.

Brownie

  • 225 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljextrakt

Cheesecakelager

  • 250 g philadelphia
  • 1/2 dl socker
  • 1 stort ägg
  • 3 msk mjöl
  • 100 g färska hallon  (går också att använda frysta)

Brownie

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång ugnsform och smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl, salt och kakao i en skål.

2. Tillsätt smör till äggblandningen och vispa. Tillsätt till sist de torra ingredienserna och vaniljextrakt, blanda till en jämn smet.

Cheesecakesmet
1. Vispa allt till en jämn smet.

2. Häll 3/4 av browniesmeten i ugnsformen. Häll cheesecakesmeten ovanpå. Häll resten av browniesmeten ovanpå och använd sedan en gaffel att dra igenom smeten. Sätt hallonen ovanpå.

3. Grädda 40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr ut kakan.

Brownien är extra god dagen efter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s