American pancakes

P1030260 P1030264 P1030269 P1030270

Happy pancakes

Ojoj, vilken lördagsmorgon! Dom här pannkakorna är grymt goda och går snabbt att göra. De blir riktigt tjocka och fluffiga. Rekommenderas starkt.

Frukostpannkakor

  • 2,75 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk socker
  • en nypa salt
  • 2 ägg, vispade
  • 1 1/4 dl piimä (surmjölk/filmjölk)
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 150 g blåbär

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Gör ett hål i mitten och tillsätt mjölk, piimä och smör. Blanda med handvisp till en jämn smet. Tillsätt till sist blåbären.

2. Stek på medelvärme tills pannkakorna får en gyllenbrun färg. Servera med lönnsirap, florsocker och blåbär.

 

Breakfast pancakes

  • 2,75 dl flour
  • 3 teaspoons bakingpowder
  • 4 tablespoons sugar
  • A pinch of salt
  • 2 eggs, whisked
  • 1 1/4 dl butter milk
  • 1 1/4 dl milk
  • 50 g melted butter
  • 150 g blueberries

1. Sift together flour, salt, baking powder and sugar. Pour the milk, buttermilk and butter to the flour mixture and stir until smooth. Add the blueberries.

2. Cook on greased griddle until lightly brown. Serve with maple suryp, icing sugar and bluberries.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s