Ginger bread-white chocolate blondies

P1030579 P1030567 P1030566

SÖNDAG

Kan sitta framför datorn hur länge som helst och leta efter recept. Eftersom alla inte använder samma mätsystem är det ibland lite krångligt då man måste omvandla alla mått. Det finns en app som heter Convertpad som omvandlar olika mått till det du vill ha. Där finns allt på ett och samma ställe. Kan vara behändigt om man inte vill släpa datorn till köket och har utländska kokböcker/printat ut recept. Nästa problem är att förstå sig på ingredienserna..

Några grejer man kan stöta på:

  • Granulated sugar = strösocker
  • Light-brown sugar = I Finland finns det inget som motsvarar light-brown sugar, man måste prova sig fram med antingen farinsocker eller muscovado.
  • Pure vanilla extract = Har inte heller hittat vaniljextrakt i Finland. Men vaniljstång och vaniljpulver går lika bra. Finns att beställa från nätet också.
  • All-purpose flour = All-purpose flour innehåller 10-12% gluten protein. Special vetemjöl har ungefär samma proteinhalt.

Från en sak till en annan. Snart är det jul! 78 dagar kvar.  Haha. Var förra veckan på en shoppingrunda och märkte att dom redan har plockat fram
julgransbollar, glögg och lyktor. Det fick mig att vilja baka något juligt! Så idag har jag bakat pepparkaksblondies med vitchoklad. Kommer definitivt att göra dom igen före jul. Det här receptet är för alla som föredrar pepparkakssmeten framför pepparkakorna.Yumyum.

Pepparkaksblondies med vitchoklad (Modifierat Martha Stewart recept)

Ingredienser

  •  6, 5 dl  vetemjöl
  • 1 1/4 tsk bikarbonat
  • 1 1/4 tsk salt
  • 1 1/4 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/4 tsk malen kryddnejlika
  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 3 dl farinsocker
  • 1, 25 dl strösocker
  • 2 stora ägg, plus 1 äggula
  • 1 1/4 tsk vaniljpulver
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 3 dl vitchoklad, grovt hackad

Så här gör du

1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt bakplåtspapper på en plåt. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och kryddor.

2. Vispa smör och socker (strö+farin) ljust och fluffigt. Tillsätt ägg och äggula, ett i taget. Blanda i vanilj och sirap. Vispa på lägsta nivån. Tillsätt mjölblandningen, lite åt gången. Sätt bort elvispen och använd en slickepott till att blanda i vitchokladen.

3. Sprid ut smeten på plåten. (smeten blir rätt tjock) Grädda i ca 25 min eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna helt. Skär upp och servera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s