Maple syrup Cheesecake with toasted pear

Den här cheesecaken är superenkel att göra. Cheesecake hör till en av mina absoluta favorit efterrätter. Tycker bäst om fryst cheesecake, fyllningen är så fluffig och god! Två av mina kompisar var här igår så vi fixade till en fikonsallad, vin och cheesecake. Mysigt!

Lönnsirapscheesecake med brända päron

  • 2 philadelphiaburkar (400g), rumstempererad
  • 1 rågad dl + 2 msk lönnsirap
  • 2 1/3 dl kall vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 10 st digestivekex
  • 100 g + 1 msk smält smör
  • 2 medelstora päron

Gör så här

  1. Smula sönder digestivekexen med händerna eller i en mixer. Blanda smulet med smöret och forma till en klump. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 12 min.
  2. Vispa philadelphia fluffigt med elvisp i en stor skål, ca 3 min. Tillsätt lite över en dl lönnsirap. I en annan skål, vispa grädde och socker fluffigt, ca 3 min. Använd en slickepott att blanda i en 1/3 av den vispade grädden i philadelphiablandningen. Vänd i resten av grädden, blanda försiktigt. Tillsätt blandningen i pajformen och frys i minst 3 h.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Sätt bakplåtspapper på en plåt och använd ett papper till att smörja bakplåtspappret med lite smält smör. Skala och skär tunna skivor av päronen. Lägg skivorna på bakplåtspappret och pensla med 2 msk lönnsirap. Rosta i ugnen i ca 20 min. Ta ut plåten från ugnen och karamellisera lönnsirapen med gasbrännaren. Låt svalna. Före du serverar, lägg päronskivorna på cheesecaken. Njut!

In English

Yesterday I made a luscious and fluffy cheesecake. I had invited two of my friends over for some fig salad, red wine and cheesecake. This cheesecake is super easy to make. Cheesecake is one of my absolute favourite desserts.

Maplesuryp cheesecake with glazed pears

  • 400 g cream cheese, room temperature
  • 1 dl + 2 tablespoons maple syrup
  • 2 1/3 dl cold heavy cream
  • 2 tablespoons powder sugar
  • 10 digestive bisquits
  • 100 g + 1 tablespoon melted butter
  • 2 medium pears
Directions
  1. Beat cream cheese using and electric beater until fluffy, about 3 minutes. Add In a large bowl, using an electric mixer, beat cream cheese on high until fluffy, about 3 minutes. Add 1 dl maple syrup and beat until smooth. In a medium bowl, beat cream and sugar, about 3 minutes. With a rubber spatula, stir about one-third the whipped cream into cream cheese mixture, then fold in remainder. Transfer to crust and refrigerate until firm, 3 hours.
  2. Preheat oven to 225 C. Coat a parchment-lined rimmed baking sheet with melted butter. Arrange pear slices in a single layer on sheet and brush with 2 tablespoons maple syrup. Roast until pears are soft, 20 minutes. Remove from oven and brush pears with 2 tablespoons maple syrup and use torch to caramelize the suryp. Let cool. To serve, arrange pear slices on cheesecake.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s