Ravioli

P1030865 P1030862 P1030849 P1030833

Idag har jag gjort egen pasta för första gången! Blev riktigt bra faktiskt. Eftersom jag inte äger någon pastamaskin så bestämde jag mig för att göra ravioli. Skulle vara ganska svårt att göra spagetti eller linguine för hand. Hehe. Fyllde ravioli med en lagrad prästost och getost. Otroligt vad man kan göra med några få ingredienser. Rekommenderas!

Pastadeg

Ingredienser

  • 5 dl durumvetemjöl
  • 4 ägg

1. Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten.

2. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel.Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite i taget.

4. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda tills den är slät, len och elastisk i cirka 10 minuter.

5. Täck degen med plastfolie och låt den vila minst 30 minuter i kylen innan den kavlas ut.

6. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena degen tunt på ett mjölat bakbord.

7. Klicka ut fyllningen i små högar på den utkavlade degen och pensla med kallt vatten mellan fyllningarna.

8. Kavla ut den andra degen och lägg den ovanpä.Tryck till runt fyllningarna och sporra ut kuddar. Låt raviolin ligga och torka i ca 15 min.

9. Koka den i välsaltat vatten 3-5 min beroende på storlek.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s