Gingerbread chocolate chip cookies

Oj vad jag kul om man skulle vara bra på html-koder. Jag skulle jättegärna ha en till kolumn på högra sidan där man snabbt skulle hitta alla recept. Nu måste man ju scrolla genom hela bloggen för att se vad jag har gjort. Har provat googla och testa olika koder men har inte lyckats än. Någon som kan hjälpa? Måste nog ta en kurs i kodning.Nu ska jag baka till en födelsedagsfest imorgon. Ooh, underbara ooey gooey cookies. Att få rätt konsistens är viktigt. Just sådär sega och med mycket choklad.  Mycket roligare att baka då man får ge bort bakverken (ja, man får ju smaka iaf). Om det är någon som behöver något bakverk ställer jag gärna upp! 😀 Det här recepet är ett helt eget experiment. Får se hur det går, hehe.
 
Gingerbread chocolate chip cookies

1 2/3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
75 g smör
0,8 dl muscovado
0,4 dl strösocker
0,25 tsk salt
0,5 tsk vaniljextrakt
1 ägg
75 g vitchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa ihop mjukt smör med muscovado och strösocker med elvisp tills det blivit ljust och fluffigt. Tillsätt salt, vanilj och ägget. Vispa ca 1 min. Tillsätt mjöl, blanda till en jämn smet. Sätt till sist i den hackade chokladen.
Använd en matsked till att föra över degen till en plåt med bakplåtspapper, så att det lämnar rum mellan degklumparna. Grädda i ugnen 8-10 min. Låt svalna på plåten i ca 2 min. Ta bort kakorna och låt svalna helt och hållet på ett galler. Servera med ett stort glas med kall mjölk. Namnam!
 
 

—-

Oh how fun it would be if I had more knowledge about html-coding. I would love to have a side bar on the right-hand side of the webpage so that you wouldn’t have to scroll through the whole page to see all my recipes. I tried to google it and tried some codes but I failed. Could somebody help me? I could use a course in coding.

Now I’m going to bake for a birthday party tomorrow. Wonderful ooey gooey cookies. The right consistency is the key. Chewy enough and a lot of chocolate. It’s a lot more fun to bake when you get to give it to someone who will enjoy it. If someone is in need of a dessert I would be happy to help (if you live in Helsinki). This recipe is my own experiment, let’s hope for the best!

Gingerbread cookies with mixed chocolate 
Ingredients
  • 75 g unsalted butter
  • 0,8 deciliter muscovado sugar
  • 0,4 deciliter granulated sugar
  • 1 egg
  • 1 2/3 deciliter flour
  • 0,5 teaspoon baking powder
  • 0,25 teaspoon salt
  • 1 teaspoon ground cinnamon
  • 1 teaspoon ground ginger
  • 0,5 teaspoon vanilla
  • 1 pinch ground cloves
  • 1 pinch ground cardemom
  • 75 g white chocolate

1. Stir flour, spices and baking powder together, In another bowl, whisk sugar and butter until it is creamy. Whisk in the egg, salt and vanilla. Add flour mixture. Roughly chop the chocolate and add to the mixture.

2. Use a table spoon to scoop up portions of the dough and transfer to baking sheet lined with parchment paper.

3. Bake until golden around the edges for about 8-10 minutes. Let cool for 1-2 minutes and transfer to a wire rack and let cool completely. Serve with a big glass of cold milk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s