Chocolate cookies

P1030947 P1030968 P1030979 P1030981

Ni måste testa det här receptet! Dom här otroligt chokladiga, mjuka, underbara kakorna går inte att motstå och är väldigt lätta att göra. Kakorna kan förvaras upp till en vecka i en tätt sluten behållare (om man kan hålla sig).

Skandalöst goda chokladcookies

  • 110 g Fazer mörkchoklad
  • 2 msk smör
  • 0,8 dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 1 ägg
  • 0,9 dl muscovado
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 85 g Fazer mjölkchoklad, grovt gackad
  • 85 g Fazer mörkchoklad, grovt hackad

1. Smält 110 g choklad i en skål över ett vattenbad. Blanda i smöret. Ta bort från värmen. I en annan skål, blanda mjöl, salt och bakpulver.

2. Vispa ihop ägg, socker och vanilj med elvisp tills smeten är ljus och fluffig. Tillsätt den smälta chokladen och blanda. Vänd i mjölblandningen och rör om. Tillsätt till sisy den hackade chokladen.

3. Använd en matsked till att portionera ut deg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 12-15 minuter eller tills kakorna är glänsande och fortfarande mjuka i mitten. Låt svalna på plåten i 10 min och överför sedan cookies till ett galler för att svalna helt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s