Snart e de jul! Tiden har verkligen gått snabbt. Tog tåget till Vasa igår halv7 på morgonen. Var -10 grader då jag for från Helsingfors och framme i Vasa var det nästan -20 grader. KALLT! Idag har vi klätt granen och bakat pepparkakor. Imorgon blir det Glace au four till efterrätt. För några dar sedan rostade jag min egen mysli som jag tänker ge bort i julklapp. Här får ni ett receptet på den! 🙂

Lyxig julmysli

  • 3 dl flingor av 4-sädeslagblandning
  • 2 dl rågflingor
  • 1 dl hirs
  • 1 dl rågkli
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl torkad fruktmix
  • honung
    1.  Värm ugnen till 150 grader. Blanda ihop allt förutom russin och torkade bär/frukt. Bred ut myslin på en plåt med bakplåtspapper och ringa över honung.
    2. Rosta i ugnen i ca 25-30 min. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna.
    3. Tillsätt torkad frukt och bär. Förvara i burk med tättslutande lock.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Snart e de jul! Tiden har verkligen gått snabbt. Tog tåget till Vasa igår halv7 på morgonen. Var -10 grader då jag for från Helsingfors och framme i Vasa var det nästan -20 grader. KALLT! Har precis klätt granen och nu håller jag på och skriver köplista. Ska baka en jullimpa och pepparkakor idag. Imorgon blir det Glace au four till efterrätt. Här får ni iaf ett recept på en fin present man kan ge bort till julklapp. 🙂

Lyxig julmysli

  • 3 dl flingor av 4-sädeslagblandning
  • 2 dl rågflingor
  • 1 dl hirs
  • 1 dl rågkli
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl torkad fruktmix
  • honung
    1.  Värm ugnen till 150 grader. Blanda ihop allt förutom russin och torkade bär/frukt. Bred ut myslin på en plåt med bakplåtspapper och ringa över honung.
    2. Rosta i ugnen i ca 25-30 min. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna.
    3. Tillsätt torkad frukt och bär. Förvara i burk med tättslutande lock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s