Baked Alaska

Hoppas alla hade en fin och lugn julafton. Jag fick bl.a. två fina bakböcker av min mamma och syster. Superbra! Vet precis var dom ska få stå i köket. Nu ser vi på filmen Svensson Svensson – i nöd och lust. Har precis ätit julmat och Baked Alaska till efterrätt. Eftersom julmaten kan vara ganska tung så tyckte jag att den här efterrätten skulle passa bra. Vaniljglass och mangosorbet under ett tunt täcke av maräng. Fresht och gott. Om man vill kan man göra bottnen själv men om man har bråttom så kan man också bara köpa färdig sockerkaksbotten eller goda kex och smula sönder. Här kommer receptet.

Baked Alaska

Botten:

  • Smulad sockerkaksbotten eller kex

Maräng:

  • 3 äggvitor
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 2 msk socker

Glass:

  • 0,4 l mangosorbet
  • 0,4 l vaniljglass

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Smula sönder kakbotten eller kex i små ugnståliga efterrättsformar. Lägg sorbet och glass i formarna och sätt formarna i frysen medan du vispar marängen. Vispa äggvitor fasta, tillsätt socker lite åt gången och citronsaften. Då man kan hålla skålen upp och ner-vänd några sekunder är marängen klar. Spritsa på marängen i efterrättsskålarna och grädda i ugnen i några minuter tills marängen fått färg. Servera direkt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s