Macarons

DSCF2013ä DSCF2024ä DSCF2030

Macarons är små söta franska bakverk gjorda på äggvita, mandelpulver, florsocker och socker. Perfekta små smakbitar till den kommande nyårsfesten. Trodde att det skulle vara supersvårt och tidskrävande att göra macarons men det var faktiskt inte så svårt. Det svåraste var att få loss macaronsen från bakplåtspappret men som tur finns det ett knep som löser det problemet. Fyllningen med blåbär och vit choklad blev riktigt MUMS! Ser fram emot att testa andra smaker och färger. Tjinuski, citron, pistach, kokos… Oändligt med variationer! Bara att börja.. 🙂

Gör så här

Fyllning:

  1. Hacka vit choklad fint.
  2. Använd en matberedare eller stavmixer till att puréa blåbären. Det gör inget om purén inte blir helt jämn.
  3. Koka upp blåbärspurén med grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält och ställ sedan smeten åt sidan för att svalna.

Macarons:

  1. Ställ fram två plåtar med bakplåtspapper. Värm ugnen till 125 grader.
  2. Mixa mandlar i en matberedare till fint pulver. Tillsätt florsocker och mixa.
  3. Vispa äggvita i en skål vitt och fluffigt. Tillsätt socker och vispa tills det blivit ett fast skum, så att man kan vända skålen upp och ner.
  4. Sikta i mandelblandningen i äggblandningen och tillsätt hushållsfärg. Rör om försiktigt.
  5. Spritsa ut små rundlar på bakplåtspappret. Låt stå framme och vila i ca 30 minuter.
  6. Ställ plåten längst ner i ugnen och grädda i 20 minuter. Låt macaronsen svalna och lossa dem sedan från pappret. Om de inte lossnar kan man sätta in hela pappret i frysen en stund.
  7. Spritsa fyllning på hälften av macaronsen och tryck försiktigt ihop med resten. Macaronsen kan förvaras upp till en vecka i kylskåp.

Translation.

Macaroons are small, pretty, french pastries made of egg whites, almond meal, icing sugar and sugar. Perfect small bites for the coming new years eve party. I thought it would be awfully hard and time consuming to make macaroons but it wasn’t that hard. I had some trouble with the macaroons sticking to the parchment paper but there is a solution to that problem too. For the filling I made a blueberry-white chocolate mixture. Really yummy. Looking forward to trying other flavours and colors. Caramel, lemon, pistachio, coconut.. Endless variations!

  • 110 g almonds
  • 170 g icing sugar
  • 3 eggs, the egg whites
  • 2 tablespoons sugar
  • Food coloring

Blueberry filling

  • 125 g white chocolate
  • 50 g blueberries, fresh or frozen
  • 2 tablespoons double cream

Blueberry macarons

  • 110g mandel
  • 170g florsocker (2,75dl)
  • 3 ägg, äggvitorna
  • 2 msk socker
  • Hushållsfärg

Blåbärsfyllning

  • 125g vit choklad
  • 50g blåbär (ca 0,5dl)
  • 2 msk grädde

Filling:

1. Chop the white chocolates.

2. Use a mixer or blender to puree the blueberries.

3. Heat up the blueberries with the cream. Take the pan from the heat and add the white chocolate. Stir until combined. Let cool.

Macaroons:

1. Prepare to baking trays with parchment paper. Preheat the oven to 125 degrees.

2. But the almonds into a blender and mix into a fine powder. Add the icing sugar and mix.

3. Whisk egg whites light and fluffy. Add the sugar and whisk into a firm foam.

4. Sift the almond mixture into the bowl with the egg whites. Add food coloring. Fold gently.

5. Transfer batter to piping bag and pipe small coin shaped rounds on the parchment-lined baking trays. Let stand in room temperature for about 30 minutes.

6. Bake one tray at a time at the lowest level, rotating halfway though, until macaroons are crisp and firm, about 20 minutes. Let cool for 2-3 minutes and  remove from baking trays. If the macaroons stick, put them in freezer for a minute.

7. Sandwich 2 same-size macarons with 1 teaspoon filling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s