Double brownies

Lite svårt det här med bakning. Vad gör man då man har massor med idéer och recept  man vill prova men ingen som orkar äta upp grejerna? Känns lite surt att baka nåt fint och sen vara tvungen att kasta bort en stor del eller äta upp allt själv. Älskar bakelser,tårtor och allt sånt men en eller två bitar räcker för min del. Det här problemet gör att jag bara bakar då jag har möjlighet att ta med bakverken någonstans eller om jag får besök. Ett alternativ är ju förstås att göra små satser så att det inte blir så mycket.

Den här helgen har spenderats hemma hos förädrarna. Igår var det lite partaj så det var ett perfekt tillfälle att baka. Gjorde två olika sorters brownies. Ena med pecannötter, kinuski och choklad och andra med Tupla. Grunddegen var också två helt olika. Ena tog min pojkvän med till sina kompisar och andra tog jag åt mina kompisar. Den med tupla blev riktigt riktigt bra faktiskt. Kul att prova nåt nytt! Passar superbra med en skopa god vaniljglass. Nu har jag dessutom fota med min nya Olympus E-PM1. Så nöjd!

Tupla brownie

  • 150 g smör
  • 150 g mörkchoklad, grovt hackad
  • 130 g mandel, grovt hackade
  • 3 ägg
  • 200 g strösocker
  • 70 g muscovado
  • 0,6 dl ljus sirap
  • 30 g kakao
  • 75 g vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 125 g gräddfil
  • 2 Tupla kingsize
  • 50 g vitchoklad

1. Värm ugnen till 160 grader och smörj en form (20x30cm). Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om. Överför till en stor skål.

2. Rosta mandlarna på en bakplåtsklädd plåt i ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna.

3. Tillsätt ägg, socker, sirap i chokladblandningen. Vispa till en jämn smet.  Sikta i kakao och mjöl och rör om. Hacka mandlarna grovt och blanda i hälften av mandelhacket och all gräddfil i smeten.

4. Häll smeten i den förberedda formen. Hacka Tuplan till små bitar och tryck ner hälften av bitarna tillsammans med resten av den hackade mandeln. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills en provsticka kommer ut en aning kladdig. Låt svalna.

5.  Hacka vitchokladen grovt. Strö över vitchokladen och resten av tuplabitarna över den avsvalnade brownien.

Brownie med pecannöt och kinuski

  • 120 ml solrosolja
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 ägg
  • 1,2 dl vetemjöl
  • 0,8 dl kakao
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 150 g pecannötter, grovt hackad
  • 0,5 dl kinuskisås
  • 50 g mjölkchoklad, grovt hackad

1. Värm ugnen till 175 grader. Smörja en form (20×30).

2. Blanda olja, socker och vaniljextrakt. Vispa i äggen.

3. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen lite åt gången i äggblandningen och rör om.

4. Blanda i hälften av pecannöttterna. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills en provsticka kommer ut nästan torr. Låt svalna.

5. Ringla över kinuskisås över brownien och sprid ut chokladbitarna och resten av de hackade pecannötterna.

Translation.

This is what makes love of baking hard. What do you do when you have a lot of great ideas and recipes you’d like to try but not enough cake loving people willing to eat it? It’s a bit sad to bake something pretty and then have to throw away most of it. I love cakes and all sweet stuff but one or two pieces is enough. That’s why I only bake at special occasions, such as parties or something like that. One alternative is of course to make smaller batches.

This weekend I spent at my parents  with my boyfriend. We went to different parties on Saturday night so I got the opportunity to bake. I made two different brownies. One with pecans, caramel and chocolate. The other one with my favorite chocolate bar, Tupla. It’s fun to try something new. Both of the brownies goes perfect with a scoop of vanilla ice cream. The pictures were shot with my new Olympus E-PM1.

Tupla brownies

  • 150 g butter
  • 150 g dark chocolate, roughly chopped
  • 130 g almonds
  • 3 eggs
  • 200 g caster sugar
  • 70 g muscovado sugar
  • 0,6 dl golden suryp
  • 30 g cacao
  • 75 g flour
  • 50 g almond meal
  • 125 g sour cream
  • 2 Tupla kingsize (almond chocolate bar)
  • 50 g white chocolate

1. Prepare a pan (20×30) and heat up the oven to 160 degrees celcius. Melt the butter in a pan, remove from heat and add the dark chocolate. Stir until combined. Transfer to a large bowl.

2. Spread the almonds over a baking tray and roast in oven for 6-8 minutes.

3. Add eggs, sugar and suryp to the chocolate mixture and blend well. Sift in cacao and flour and fold over. Chop half of the almonds roughly and add to the mixture with the sour cream.

4. Transfer the brownie mixture to the prepared pan. Chop the Tupla to small pieces and press down the pieces into the mixture. Cover with the rest of the chopped almonds.

5. Bake in oven for 20-25 minutes or until a test comes out slightly sticky. Let cool and cover with the rest of the Tupla pieces and chopped white chocolate.

Pecan brownie with caramel

  • 1,2 dl sunflower oil
  • 2,5 dl caster sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 2 eggs
  • 1,2 dl flour
  • 0,8 dl cacao
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon baking powder
  • 150 g pecans, roughly chopped
  • 0,5 dl caramel
  • 50 g milk chocolate, roughly chopped

1. Preheat the oven to 175 degrees. Butter a pan (20x30cm).

2. Mix oil, sugar and vanilla. Whisk in eggs.

3. Stir together flour, cacao and baking powder and salt in a separate bowl. Add the flour mixture to the egg mixture. Fold in.

4. Add half of the pecans. Pour the mixture into the prepared pan and bake in oven for about 25 minutes or until a test toothpick comes out slightly sticky. Let cool.

5. Drizzle the caramel sauce over the brownie and add the chopped chocolate and the test of the pecans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s