Mocca-white chocolate squares

Minns då jag var yngre och hade tråkigt, då tog jag alltid fram boken 7 sorters kakor och började bläddra efter något gott och lätt att baka. En av mina favoriter var mockarutan. Det är säkert 10 år sen jag gjort mockarutor sist så nu var det på tiden att göra dem igen, men med en liten twist! Gjorde två olika glasyrer. Den traditionella kaffeglasyren och en vitchokladglasyr. Dessutom lade jag i Marabou Daim i smeten. Det blev en lite lyxigare mockaruta. Kan behövas då temperaturen går ner mot  -20 grader ute.

 

Mocka-vitchokladrutor

  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4,5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 300 g smör
  • 1 dl vatten
  • 200 Marabou Daim

Kaffeglasyr:

  • 1 msk starkt kaffe
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • kokosflingor

Vitchokladglasyr:

  • 75 g vitchoklad
  • 55 g smör
  • 125 g  florsocker
  • 1 msk mjölk
  • kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.

2. Blanda mjöl,kakao och bakpulver i en annan skål.

3. Sikta mjölblandningen i äggblandningen och rör om försiktigt.

4. Häll i det något avsvalnade smöret med vattnet i smeten. Rör om.

5. Häll smeten i smörad plåt eller form. Grädda i ugnen i 25-30 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna.

Kaffeglasyr

1. Koka upp grädde och tillsätt kaffe och hackad choklad. Rör om och ta bort från värmen. Låt glasyren svalna och häll sedan glasyren så att den täcker halva formen.

Vitchokladglasyr

1. Blanda smält smör med florsocker till en jämn kräm. Smält vitchokladen och blanda allt tillsammans. Täck resten av mockarutan med glasyren. Strö över kokosflingor över hela formen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s