Caramel-lingonberry blondies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För att koppla bort från kemi, jobb och skola så har vi kollat på Gordon Ramsays ultimate cooking course om kvällarna. Har prövat på några recept med riktigt bra resultat. Synd var bara att det inte finns alla recept på nätet, så man fick stå och kolla på programmet med stekpannan i handen. Blev jääätteglad då jag fick kokboken där alla recept fanns till alla hjärtans dag-present! Då jag såg gordons blondies fick jag bråttom med att testa dem! Har modifierat receptet lite, för att ge det en personlig touch. Satt i lingon för att bryta av den söta vitchokladen och jag måste erkänna att det är nog den godaste smet jag nångång smakat! Älskar karamell och den här smeten kan man inte hålla sig borta ifrån. Är nöjd om dom smakar hälften så gott efter ugnen.

Update: Yumyumyummy! Lovar att dom smälter i munnen.

Karamell-lingon blondies

  • 230 g osaltat smör
  • 340 g farinsocker
  • en nypa salt
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 lätt vispade ägg
  • 280 g vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 240 g grovt hackad vitchoklad
  • 1,5 dl frysta lingon
  • 1 msk florsocker

Gör så här

1. Värm ugnen till 180 grader. Klä en ugnsform (23 cm) med bakplåtspapper.

2. Smält smöret på medelvärme och vispa i socker och salt. Tillsätt vaniljextrakt och vispa igen. Ta bort kastrullen från värmen.

3. Tillsätt äggen i smörblandningen och vispa. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål och sikta i mjölblandningen (lite åt gången) i smörblandningen. Blanda till en jämn smet.

4. Låt smeten stå och svalna en stund före du lägger in bär och choklad.

5. Bland i florsocker i lingonen och häll i bären och hackad vitchoklad i smeten. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i ugnen i ca 30-35 min eller tills en provsticka kommer ut torr.

5. Låt svalna på ett galler i minst 10 minuter, skär i passligt stora rutor och servera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s