Lemon cheesecake

Var ledig hela förra helgen, superskönt! Men istället för att ta det lugnt så fyller man de två dagarna med allt för mycket program. På fredag hade vi middag för fyra hos oss = ypperligt tillfälle för mig att göra nåt sött. Ville göra något snabbt, gott och som går bra att göra på förhand. Det fick bli min favorit, cheesecake. Gjorde lemon curd tidigare så jag fick användning av den också. Efter ett stort mål mat så kan det vara gott med något syrligt och fresht. Så här får ni mitt recept på citroncheesecake.

Citron-cheesecake

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, mjukt
  • 1,5 msk lemoncurd
  • 400 g philadelphiaost
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 tsk lemoncurd
  • 50 g mörkchoklad

Gör så här

1. Mixa ihop smör med digestivekex och tryck ut kexblandningen i en form (22cm). Bred ut lemoncurd över bottnen. Ställ i kylen.

2. Vispa philadelphia, socker och grädde fluffigt. Rör i lemoncurd. Häll ostblandningen i formen.

3. Smält choklad över ett vattenbad och ringla över chokladen över kakan.

4. Ställ i kylen i minst 2-3 h före servering. Njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s