Mini coconut-chocolate cupcakes + two frostings

Förra helgen hade vi inflyttningsfest. Har bott här nu sen februari så det kändes kul att inviga lägenheten ordentligt. Stod halva dagen i köket och stökade till men det var värt mödan! Bjöd på morotscakepops, chokladpops, mini-kokos-chokladcupcakes och citron- och blåbärsmacarons. Det blev en lyckad fest med drinka och dans som följdes av en lat söndag. Får njuta av tiden här nu före vi är tvungna att flytta ut igen. Kommer att bli en rolig men jobbig sommar pga av det. I augusti är det förhoppningsvis färdigrenoverat och vi kan flytta in igen. Trivs verkligen i den här lägenheten. 🙂

Mini-kokos-chokladcupcakes

  • 0.5 dl kokosflingor
  • 40 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 1 st ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0.25 dl kokosmjölk
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1.5 msk kakao av god kvalitet
  • st bountystång

Cream cheese frosting

  • 200 g philadelphia
  • 50 g mjukt smör
  • ca 3 dl florsocker
  • 1 krm vanlij
  • rivet citronskal

Cupcakes

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.

3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.

6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao i smeten.

8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

9. Skär bountystängen till små bitar och tryck ner små bitar i varje cupcake.

10. Grädda dem i mitten av ugnen tills de fått fin färg (det går snabbt).

11. Låt svalna.

Frosting

1. Vispa philadelphia, socker, vanilj, citron och smör till en jämn smet.

2. Spritsa lite frosting på varje cupcake. Ställ i kylen.

Receptet på macarons tog jag från mina tidigare inlägg. Blåbärsmacaronsen är samma och citronmacaronsen fyllde jag med denna goooda smörkräm (PS. detta fungerar också som frosting till cupcakes!)

Citron-smörkräm

  • 100 g mjukt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 1 msk saft och rivet skal av en citron
  • Några droppar gul hushållsfärg

1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

2. Vispa ner äggulan.

3. Färga med karamellfärg och smaksätt med citron.

4. Spritsa ut krämen på undersidan av mandelkakorna.

5. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

 

Morotskakan tog jag också från bloggen men gjorde hälften av satsen. Kakan får svalna helt och smulas sedan sönder och blandas med 100 g philadelphia. Rulla bollar av smetensmeten och doppa sedan bollarna i 200 g smält vitchoklad. Dekorera med strössel eller nötter. Ställ i kylen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s