Blueberry-lemon cake


Solen har börjat gå ner och påsken börjar nå sitt slut. Blev en skön avslutning med påskmiddag hos min pojkväns föräldrar. Tog självklart tillfället i akt och bakade en tårta. Ville göra något som inte skulle vara så maffigt, men den här tårtan är nog rätt mättande. Men åh så god… Kan inte tro att det är 1 april idag. Snart är det sommar! Eller iaf vår.  Ser så mycket fram emot att ta fram alla sommarklänningar och ballerinor. Får ännu kämpa ett tag till med skola och ansökningar, sen är det över. Det blir bra, sååå bra. 🙂

Blueberry-lemon cake (original: Linda Lomelino)
Ingredienser

Blåbärskaka

  • 6.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g blåbär
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 225 g mjukt smör
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk citronsaft
  • 4 dl socker
  • 4 st ägg

Citronfrosting

  • 250 g philadelphia
  • 3 dl florsocker
  • 120 g mjukt smör
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 1 msk lemoncurd
  • 0.5 dl blåbär

Gör så här

Blåbärskaka

1.Värm ugnen till 175 grader. Smörj tre formar (20cm) eller en om du bakar i omgångar.

2.Sikta mjöl, bakpulver och maizena i en skål. Blanda 1 msk av mjölblandningen med blåbären.

3. Blanda gräddfil, mjölk, vaniljsocker och citron i en skål.

4. Vispa smör och socker ljust och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget.

5. Rör i mjölblandningen och gräddfilsblandningen i smeten och blanda tills du har en jämn smet.

6. Tillsätt tills sist blåbären och rör om.

7. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna.

Citronfrosting

1. Vispa smör, philadelphia, citronsaft, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Om smöret är för kallt bildas det lätt klumpar.

2. Vispa grädde i en annan skål med socker. Tillsätt lemoncurd och vispa tills grädden är fluffig.

3. Blanda philadelphiablandningen med gräddblandningen.

Sätt ihop tårtan

1. Lägg första kakbottnen på ett fat. Bred på ett lager frosting. Gör samma sak med nästa och lägg på den sista bottnen.

2. Bred på ett jämnt lager med frostin över hela tårtan och ställ i kylen i ca 15 min.

3. Spritsa den sista frostingen på tårtan i önskat mönster. Dekorera med några blåbär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s