Mint-chocolate whoopies

Mulet och grått ute idag. Svårt att tro att det blir maj imorgon. Men det kommer att bli kul idag i alla fall. Bakade whoopies igår och fyllde dem idag på morgonen. Bara det höjer humöret. 🙂 Gjorde whoopies med en rättså intensiv chokladsmak doppade i mintchoklad med en söt mintchokladfyllning. Ska på inflyttningsfest ikväll så det blir en bra present tror jag. Gjorde en ganska stor sats så det blev rätt många, över 50 st. Dom är ju ganska små så man kan lätt ta mer än en, hehe.

Mint-choco Whoopies
Ingredienser

Whoopies:

  • 125 g mjukt smör
  • 160 g farinsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 ägg
  • 50 g kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 300 g mjöl
  • 3 1/4 dl piimä

Fyllning:

  • 1 stång marabou med mintfyllning
  • 200 g philadelphia
  • 0.5 dl florsocker
  • 3 msk mjukt smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Förbered tre plåtar med bakplåtspapper.
  2. Vispa socker, vanilj och smör ljust och fluffigt med elvisp. Tillsätt ägget.
  3. Sikta i kakao och bikarbonat. Rör om. Varva med mjöl och piimä och rör om försiktigt tills smeten är jämn.
  4. Lägg smeten i en sprits och spritsa ut små rundlar på bakplåtspappret. Jämna ut kanterna med ett finger.
  5. Grädda i 6-8 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
  6. Låt svalna.
  7. Smält mintchoklad över ett vattenbad. Doppa hälften av whoopies i chokladen. Ställ i kylen och låt stelna.
  8. Gör fyllningen genom att smälta choklad över ett vattenbad eller i micron. Vispa choklad, smör,florsocker och philadelphia fluffigt med elvisp. Lägg i kylen i 10 min.
  9. Spritsa fyllning på hälften av whoopies och lägg på locken med choklad då mintchokladen stelnat. Strö över strössel.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s