Caramel sauce


Mindre än en vecka kvar till inträdesprovet. Längtar till tiden efteråt. Då jag kan läsa en bok som inte har med biologi eller kemi att göra, eller bara sova länge en morgon utan att sen börja stressa för att jag missat en timmes läsning. Igårkväll efter att ha pluggat hela dagen hemma var jag bara tvungen att göra något för att höja humöret. Det blev en kinuskisås med havssalt. Kinuski, toffee, karamell, kola. Väldigt sött men det hör till mina absoluta favoriter! Speciellt om man kan bryta av den söta kinuskin med något som inte är så sött. Perfekt! Den går jättesnabbt att göra också. Men försvinn inte från spisen, annars är det risk att det kokar över eller blir bränt.

Salty caramel sauce

  • 75 g smör
  • 25 g socker
  • 75 g farinsocker
  • 50 g sirap
  • 1.25 dl grädde
  • 0.5 tsk havssalt
  1.  Värm smör, sirap, socker i en kastrull. Låt puttra i några minuter.
  2. Tillsätt grädde och låt koka tills såsen börjar tjockna. Rör om emellanåt.
  3. Smaka av med krossat havssalt (akta så du inte bränner dig). Servera med en god vaniljglass, på äppelpaj, på brownies eller varför inte på alla desserter. Det är ju så gott!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s