Rhubarb cheesecake

  


Hej! Följande inlägg kommer att innehålla massvis med jordgubbar. Sååå gott. Eftersom det inte finns (ätliga) jordubbar annars på året så måste man ju bara slå till nu. Bäst om man själv får plocka så kan man äta på samma gång! Jag ska komma till saken.. Det här är kanske den bästa cheesecake jag någonsin gjort, med på topp tre-listan i alla fall. Med jordgubbar och rabarber. Perfekt efter en somrig grillmiddag. Det är bara att plocka fram visp och slickepott nu hör ni!

Rabarbercheesecake

Ingredienser

Botten:

  • 200 g digestivekex
  • 50 g mandelspån
  • 75 g smör

Rabarber- och ostfyllning:

  • 6 dl rabarber
  • 1,2 dl socker
  • 1 msk mjöl
  • 2 paket philadelphia
  • 1,2 dl socker
  • 2 ägg

Gräddfilstopping:

  • en burk gräddfil
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vanilj

Gör så här

1. Värm ugnen till 190 grader. Mixa digestivekex och mandel smuligt. Smält smör och blanda till en jämn deg och tryck ner blandningen i kakformen.

2. Skala och skär rabarber i 1cm bitar och blanda ihop med socker och 1 msk mjöl. Häll i formen.  Grädda i 15 minuter och låt svalna. Sänk temperaturen till 170 grader.

3. Vispa philadelphia och socker krämigt. Tillsätt ett ägg i taget. Häll över rabarbern. Grädda i en halvtimme, eller tills fyllningen satt sig.

4. Blanda gräddfil med socker och vanilj och häll över kakan medan den fortfarande är varm. Låt svalna och ställ sedan i kylen i några timmar. Garnera med skivade jordgubbar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s