Peanut macarons with caramel

  

Recept nummer två för dagen. Dessa gjorde jag igår. Ville göra något sött i munsbitstorlek men också något som jag inte gjort tidigare. Har gjort macarons tidigare men inte med malda jordnötter eller med karamellfyllning. Tänkte att det skulle passa bra med salt och sött. 🙂 Ikväll har vi varit i en park och spelat mölkky. Har faktiskt ingen aning om vad det heter på svenska? Trodde att det var kubb men det var de inte. Något som vet vad kubb heter på finska? Haha, jag är helt lost. Annars kommer jag att jobba hela helgen, bra med lite extra cash. Kommer att fortsätta jobba på hösten men bara 12h/veckan.

Ser så mycket fram emot att få flytta tillbaka till lägenheten som har renoverats över sommaren. Var där för ett tag sen och då såg den fortfarande helt kaotisk ut. Men dom har väl gjort grovjobbet så det går väl snabbt att sätta dit dusch, wc-stol och sånt :p Badrummet blir riktigt fint! Den sista juli borde vi få flytta in. 🙂

Peanut and caramel macarons with dark chocolate drizzle

Ingredienser

Karamell:

  • 100 g socker
  • 1,5 dl grädde
  • 85 g smör i kuber
  1. Värm socker i en kastrull. Rör om försiktigt då sockret smält och börjar bli brunt och bubbligt. Tillsätt smöret. Rör tills smeten är jämn.
  2. Rör i grädde och låt puttra några minuter. Låt svalna före du häller karamellen i en glasburk. Ställ i kylen för att stelna.

Macarons:

  • 75 g mandelmjöl
  • 25 g salta jordnötter
  • 90 g florsocker
  • 50 g äggvita
  • 2 msk socker
  • 25 g mörk choklad
  1. Mixa jordnötterna i en mixer, tillsätt mandelmjöl och florsocker och mixa till en jämn blandning.
  2. Vispa äggvita fluffigt, tillsätt socker och vispa till ett fast och glansigt skum.
  3. Sila nötblandningen och häll blandningen i marängen. Rör med en slickepott. Blandningen ska inte vara för lös och inte för hård.
  4. Spritsa ut små rundlar på bakplåtsklädda plåtar. Rundlarna ska sjunka ihop och få en slät yta, om smeten är hör hård ska man röra om lite till. Låt vila ca 30 minuter på plåten.
  5. Grädda macaronsen i ugnen i 150 grader i ca 12 minuter.
  6. Smält choklad över ett vattenbad och spritsa ränder över hälften av macaronsen (blir mindre kladdigt att sätta ihop dem) Låt stelna i kylen.
  7. Bred på fyllningen på hälften av macaronsen och sätt ihop dem. Förvara dem i kylen.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s