Mango Ice cream

Tycker att det är jättekul att fota. Tyvärr är jag inte så bra på det här med slutartid, bländare och vad allt det nu heter. Skulle gärna lära mig och bli bättre på det. Finns säkert massor med information på nätet som jag skulle kunna kolla upp. Tänker ta och göra det nästa vecka då jag har tid. Det var betydligt svårare att fota mangoglassen eftersom den smalt så snabbt och ville gärna åka runt på fatet. Gjorde bara en halv sats mangoglass, två burkar med mango- och jordgubbsglass känns lite mycket för två personer. Därför tänker ta en länk nu i solen. 😀

 

Mango ice cream

Ingredients

  • 150 g ripe mango, in pieces
  • 45 g sugar
  • 1 tablespoon honey
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 1/4 dl heavy cream
  • 1 dl milk (not fat free)
  • 1 egg  yolk (small)
  1. Purée the mango together with the lemon juice, honey, milk and egg.
  2. Stir in the cream making sure that all the ingredients are thoroughly mixed.
  3. Pour into ice cream machine. Ready in 35-45 minutes.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s