Cookie monster cupcakes

Hejhopp. Förra helgen hade jag fullt upp med bakning! Gjorde dessa cupcakes till jobbet, hade min sista arbetsdag på lördag. Gjorde dessutom en guinness chokladkaka till lördagkväll då det var fest. Superstolt över dessa små godingar, blir ju på så bra humör bara av att kolla på bilderna. 🙂 I övermorgon åker jag till Vasa över helgen. Känns skönt att få åka bort lite. Efteråt kommer mina dagar inte att innehålla så mycket annat än föreläsningar och tentläsning. Har snart fysiktent och jag har ingen som helst aning hur jag ska komma igenom den. Den kursen är verkligen inte för såna som läst en fysikkurs i gymnasiet. eheh. Måste medge att fysikläraren har lite humor i alla fall.

”Batmania hiukoo, ja hän päättää keittää itselleen iltasuurukseksi kaurapuuroa. Kylmän rauhallisesti hän mittaa yhteensä kilogramman puuroaineksia emalikattilaan ja tekaisee vajaan kilogramman batpuuroa (vähän vettä on haihtunut vesihöyrynä). Valmis tosimiehen ruoka jää syömättä, sillä suola unohtui, ja Batmanille tulee kiire yötöihin.”

Chocolate chip cookie dough

Ingredienser

  • 1,5 dl muscovado
  • 1,5 dl strösocker
  • 220 g rumstempererat smör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 50 g hackad mjölkchoklad

Gör så här

1. Mixa socker, ägg, vanilj och smör tillsammans.

2. Blanda i mjöl, bikarbonat och salt. Tillsätt hackad choklad.

3. Forma degen avlång och plasta in i färskfolie. Frys över natten eller minst 6 h.

4. Värm ugnen till 175 grader. Forma 15 små bollar av kexsmeten och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.

5. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Spara en del av smeten till cupcakesen.

Cookie monster cupcakes

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.25 tsk salt
  • 1,5 dl hett vatten
  • 1 dl växtolka
  • 1 stort ägg
  • 1,5 tsk vaniljextrakt

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg cupcakesformar på en plåt.

2. Blanda torra ingredienserna i en skål.

3. Tillsätt ägg, olja och vaniljextrakt. Vispa med elvisp.

4. Tillsätt vatten och blanda till en jämn smet.

5. Fyll formarna till 3/4 med chokladsmet.

6. Ta fram kexsmeten och forma bollar av smeten. Lägg en boll med fryst kexsmet i varje form.

7. Grädda cupcakesen i ca 20 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna.

Butter cream frosting

Ingredienser

  • 200 g rumstempererat smör
  • 5-6 dl florsocker
  • 1 tsk vanilj
  • 1 msk mjölk
  • blå hushållsfärg

Gör så här

1. Vispa smöret mjukt och häll i florsocker lite åt gången. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa tills blandningen är jämn.

Dekorering

  • 15 chocolate chip cookies
  • 25 g vitchoklad
  • 1 bit mörk choklad

1. Smält vitchoklad och spritsa små rundlar (som ska bli ögon) på ett bakplåtspapper. Ställ i frysen en stund.

2. Skär ett snitt i varje cupcake och tryck in ett kex i varje snitt. Ta fram frostingen och spritsa frostingen runt kexen. För att få frostingen att se ut som hår rekommenderar jag att använda en städter 234, som har små hål i sig.

3. Smält mörk chokladen och använd en pensel till att dutta små prickar på vitchokladögonen. Lägg på ögonen på cupcakesen.

And you have a… COOKIE MONSTER!

Annonser

One thought on “Cookie monster cupcakes

  1. Pingback: Emoji Macarons & Poopcakes | SWEETCECILIA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s