Reindeer cupcakes

Tycker att det är så kul att göra knäppa cupcakes! Dom här blev minst lika lyckade som mina cookie monster-cupcakes. Vissa ser helt sjuka ut, hahaa. Synd bara att det ska vara så många steg, jag tycker ju förstås att det är jättekul men det kanske inte alla tycker. Lättare går det om man förbered cookiesmeten och chokladkexen dagen före. Man kan också lämna bort cookiesmeten om man vill. Goda blir dom i alla fall!

Börjar faktiskt få lite julkänsla nu. Snöar som bara den ute. Jag sticker snart till flygplatsen och åker till Vasa över helgen. Kommer att bli en lugn helg med tv-tittande (självständighetsbalen såklart), tentläsning och mys. Måste kämpakämpa..

Cookie dough filled reindeer cupcakes (15-18st)

Ingredienser

  • 170 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 95 g kakaopulver
  • 140 g mjöl
  • 0.75 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 150 g strösocker
  • 75 g farinsocker
  • 1.5 tsk vaniljextrakt
  • 1.75 dl surmjölk

Chocolate frosting

  • 350 g florsocker
  • 120 g kakao
  • 135 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljextrakt

Chocolate cookies

Använde ett recept jag testat tidigare med Fazer choklad. Receptet hittas här. Uteslut den hackade chokladen i slutet och forma degen till små plattor. Låt svalna.

Dekoration

  • Vita pastiller
  • Pretzels
  • Röda godiskulor

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg cupcakeformar på en plåt. Ta fram cookiesmeten från frysen.

2. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.Rör om och låt svalna.

3. Sikta i alla torra ingredienser i en skål.

4. Vispa socker, vanilj och ägg fluffigt. Tillsätt den avsvalnade choklad-smörblandningen och rör om.

5. Varva med surmjölk och siktad mjölblandning. Smeten kommer att vara ganka tjock. Använd en slickepott till att röra smeten jämn.

6. Klicka i smet i formarna. Forma bollar av cookiesmet och tryck ner små bollar i formarna (cookiesmetrecept hittas här). Grädda i ugnen i ca 15 min eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna.

Frosting

1. Sikta kakao och florsocker i en skål.

2. Vispa smöret mjukt i några minuter. Tillsätt florsockerblandning, grädde och vanilj lite i taget.

3. Frosta de avsvalnade cupcakesen. Dekorera med chokladcookies, pretzels, pastiller och röda kulor. Som lim kan man använda smält socker.

Annonser

One thought on “Reindeer cupcakes

  1. Pingback: Emoji Macarons & Poopcakes | SWEETCECILIA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s