Baked Alaska pops

Tjena tjena. Nu är det nytt år igen då. Hur ska man summera 2013? Ganska händelsefyllt år men på samma gång ganska tråkigt. Blev ju färdig fysioterapeut och började studera på uni vilket känns bra, och andra sidan jobbade jag iofs ganska mycket. Jag vill att 2014 ska bli roligare med mer spontanitet, skratt och energi! Vill verkligen ändra på vissa grejer. Vill må bra!

Det här året startar jag med en utmaning. Ska köra Paleo i en månad nämligen. Det går ju ut på att ta bort socker, spannmål, baljväxter, mejeriprodukter och hel- och halvfabrikat från kosten. Det kommer att bli intressant, får se om man märker av nån skillnad i slutet av månaden. Eftersom man hela tiden äter mjöl, socker och mjölkprodukter vet man ju inte riktigt hur kroppen skulle må utan dem, kanske mycket bättre, eller? Vi får se.

Kommer att testa olika bakrecept också, får se om det smakar lika gott utan smör och socker. I’llkeep you posted!

Try these adorable ice cream pops!

Baked Alaska Pops

Ingredients

  • 4 small scoops of your favourite ice cream
  • 1 egg white
  • 3/4 deciliters sugar

1. Prepare the ice cream scoops and put one pop-stick in each scoop. Freeze in a plastic box.

2. Whisk the egg white in a bowl, add the sugar slowly. Whisk until soft peak forms. Take the ice cream from the freezer and spread the  meringue over the scoops.

3. Take your gas burner and burn the meringue. Serve immediately! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s