Brownies with hazelnut spread

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här kommer ett till sockerfritt, mejerifritt, glutenfritt recept. Tycker att det är lättast att experimentera med chokladiga recept så det har blivit lite mer av dem nu. Är helt excited över just det här receptet! Kan leta recept hur länge som helst och plocka idéer lite här och där. Hur kul låter inte brownies med batat i? Superspännande. Det kräver en del förberedelser men dom är absolut värd en chans. Dadelkrämen kan förvaras i kylen ett bra tag och äppelmos är alltid bra att ha.

Bakningen gick ju sådär då min mixer gick sönder. Stackars billiga, överhettade OBH-nordica mixer. Dags att skaffa mig en ny. Någon som har lust att sponsra till en fin hushållsassistent? Den får väl vänta tills man har mer pengar, och rum. Update: Jag välkomnar varmt min nya Bosch Styline Mixer! Kitchen aid får vänta…

Batatbrownies med hasselnöt-chocosmör

  • 1 batat, ca 300 gram *går lätt att göra själv men finns också att köpa färdig
  • 1 mogen avocado
  • 1 dl fint mixade dadlar
  • 1,5 dl äppelmos, sockerfri
  • 1,5 dl kakao, bra kvalité
  • 0,5 dl hasselnötsmjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 dl  pecannötter, grovt hackade

Förberedelser:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bataten i folie och sätt den i ugnen i ca 40-50 minuter eller tills bataten e mjuk. Låt svalna. Skala bataten och mixa den slät.

2. Skala och skiva två äpplen. Lägg skivorna i en kastrull med lite honung och låt puttra tills äpplet är mjukt och mosigt.

Brownies:

  1. Lägg batatpuré, avocado, äppelmos i en mixer och mixa till en slät massa. Om ni har en dålig liten mixer som mig som går sönder så får ni lov att föra över massan till en skål och fortsätta med elvisp. Om inte, så går det bra att göra resten med mixern.
  2. Tillsätt vanilj och kakao och mixa.
  3. Tillsätt ett ägg i taget, mixa efter varje ägg. Blanda nötmjöl med bakpulvret och vänd i smeten.
  4. Stanna mixern och rör ner pecannötskrosset.
  5. Grädda i ugnen i 35-40 min eller tills en provsticka kommer ut nästan torr.

Choklad-hasselnötsmör

  • 300 g hasselnötter
  • 3 msk honung
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • Hackade pecannötter
  1. Mixa nötterna i ca 5 minuter tills nötterna har omvandlats till en slät, mjuk massa.
  2. Tillsätt kakao och honung. Mandelmjölk kan behövas om massan känns för tjock.
  3. Bred ut nötsmöret över brownies och skär i rutor. Strö över hackade nötter
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s