Lemon cheesecake

ImageImage

Haha,  så här går det då man struntar i ljuset då man fotograferar. Riktigt dåliga resultat. Låt inte det dåliga bilderna lura er, cheesecaken är god! Nåja, snart kommer våren och sommaren med massvis med naturligt ljus. Tänk, om en månad ligger jag kanske på någon strand i Thailand med en öl i handen. Ska bli så skönt!! Sen då jag kommer tillbaks är det typ vår. Ja, jag har bestämt det. Gärna +15 så jag får plocka fram mina saknade läderjackor. Finns det något bättre plagg? Alla looks går hem bara läderjackan är på.

 

Frozen Lemon Cheesecake

Ingredienser

  • 10 st bastognekex
  • 75 g smör
  • 600 g cream cheese
  • 200 g kondenserad mjölk (en halv burk)
  • 2 dl grädde
  • 2 msk lemon curd
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  1. Förbered en löstagbarform med bakplåtspapper i botten.Smula sönder kex för hand eller i en mixer.
  2. Smält smöret och blanda med kexsmulet, tryck ner blandningen i bottnen på formen
  3. Mixa cream cheese krämigt, tillsätt kondenserad mjölk och vaniljextrakt
  4. Vispa grädden i en annan skål. Blanda samman grädde med cream cheese.
  5. Tillsätt citronsaft, citronskal och 1 msk lemon curd
  6. Häll smeten i formen och släta ut smeten med en spatel
  7. Värm resten av lemon curden snabbt i en kastrull, lägg curden i en sprits och ringla över kakan. Frys i minst 3 h. Låt den stå framme en stund före servering.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s