Raspberry-vanilla cake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hejhejheej! På lördag är det fest så jag ville testbaka en tårta, eller egentligen var jag bara tvungen att testa att göra en tårta med ruffled-style frosting. Krävs lite övning för att få det snyggt, men nånstans måste man ju börja. På lördag har Esa examensfest. Han blev utexaminerad ekonom i vår och det måste ju självklart firas. Börjar lite småpanika nu då det verkar vara påväg ca 40pers. Äh, vi får köra med ”the more the merrier”. :> Det ska bakas tårtor, cookies, paj, förberedas snittar och bål. Excited!!

Imorgon är det första april redan. Tiden bara rusar iväg! Som tur blev jag erbjuden sommarjobb på K-supermarket förra veckan. Så skönt att ha det fixat. Blev helt paff då jag fick skriva på jobbavtal direkt efter intervjun. Inte ofta det händer..

Kul att helgerna redan börjar bli fullbokade. Var förra veckan och inledde terassäsongen i solskenet. Jag vet, det är fortfarande mars och det var egentligen inte så värst varmt. Haha. Nästa veckas helg ska vi fira min systers utexaminering med hotellparty och utgång med tjejerna, ser jättemycket fram emot det. Sen är det påsk och jag sticker till Malax. 🙂

 

Hallon-vaniljtårta med hallonfyllning

Ingredienser

  • 120 g smör, rumstempererat
  • 4,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl kvarg
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl hallon, frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg hallonen på uppvärmning i en kastrull. Mosa något hallonen och ställ kastrullen åt sidan. Smörj två formar (20cm).
  2. Vispa smöret krämigt i några minuter med elvisp. Tillsätt socker och vispa i några minuter.
  3. Knäck i ett ägg i taget och vispa ordentligt emellan,
  4. Blanda mjök, bakpulver och salt i en skål. Blanda mjölk, kvarg och urskrapad vanilj i en skål.
  5. Varva med mjölblandningen och mjölkblandning och blanda om försiktigt.
  6. Ta några dl smet och blanda smeten med hallonen. Klicka i vaniljsmet och hallonsmet i formen.
  7. Grädda i 25-30 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
  8. Låt kakorna svalna. Ta kakorna ur formarna.

 

Hallonfyllning

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl kvarg
  • 75 g philadelphia
  • 2 dl hallon
  • 1 dl florsocker
  1. Vispa grädden fluffig. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  2. Lägg ett tjockt lager med hallonkräm på den första bottnen. Lägg på den andra kakbottnen.

 

Vaniljsmörkräm

  • 150 g smör
  • 4,5 dl florsocker
  • 2-3 msk grädde
  • 1 msk vaniljextrakt
  1. Vispa smöret ljust och fluffigt i ca 3min. Tillsätt 1 dl florsocker i taget. Höj hastigheten efter varje dl.  Tillsätt vaniljextraktet.Vispa i ca 10min.
  2. Tillsätt grädde tills du når önskad konsistens.
  3. Bred ut smörkräm över hela kakan. Försök få det så jämnt som möjligt. I spritsningen använde jag en städter 15mm – inox-tyll. Håll ner den bredare delen mot kakan för att få till ”ruffles”. Det är lättare än vad man tror. 🙂
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s