Chocolate chip cookies

BildBildBildBild

Dom här småkexen är chokladiga, passligt sega och väldigt goda. Receptet är väldigt enkelt och degen går att förvara i frysen upptill tre månader. De färdiga kexen kan förvaras i en burk med lock i ca en vecka. Man kan också byta ut chokladen mot något annat. T.ex. M&Ms, torkade bär, fudgebitar. Vad man nu har i skåpen 🙂 Om man vill göra dem ännu lyxare kan man göra en vitchokladkräm och para ihop två och två. Yummy!

 

Chokladcookies

Ingredienser

  • 175g smör
  • 150 g farinsocker
  • 50 g strösocker
  • 1 stort ägg, rumstempererat
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk maizenamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 180 g mörk och mjölkchokladknappar

Gör så här

  1. Vispa smöret mjukt i ca 1 min. Tillsätt sockret och vispa till en ljus och fluffig smet.
  2. Knäck i ägget och vispa på medelhastighet.
  3. Blanda mjöl, maizena, bakpulver och salt i en skål.
  4. Häll i mjölblandningen och vispa på lägsta hastighet tills smeten är jämn (kommer och bli väldigt tjockt)
  5. Använd en sked eller en slickepott till att röra i chokladknapparna (spara 1dl choklad).
  6. Forma degen till en avlång klump och plasta in med plastfolie. Ställ i kylen i över natten.
  7. Ta fram degen och värm ugnen till 175 grader. Förbered 2-3 plåtar med bakplåtspapper.
  8. Forma små bollar av degen. Tryck i resterande chokladknappar i degbollarna.
  9. Grädda i 8-9min eller tills de börjar få en gyllene färg runt kanterna.
  10. Låt svalna i fem minuter på plåten och dra sedan pappret från plåten, låt dem svalna helt och hållet.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s