Liquorice chocolate mudcake

BildBildBild

Här får ni receptet på lakritskladdkakan jag bjöd på förra lördagen. Måste säga att den gick åt väldigt fort. Fick många komplimanger för den. Vad kan man säga? There is something about chocolate… Och bli inte rädda för lakritsdelen, lakritssmaken är väldig mild och passar väldigt bra med den intensiva chokladen.

Så kul då man får baka många olika sötsaker till en stor fest. Skulle gärna göra det oftare. Är förstås mycket jobb med att ordna fester.. Men det glöms lagom till nästa gång. Jag ska absolut ordna ett stort party sen då jag blir färdig. Har ju ett tag på mig att förbereda mig. 2018 smäller det! Förhoppningsvis 😀

Detta recept är ett modifierat recept av kladdkakan i tidningen Glorian Ruoka&Viini.

 

Lakrits-choklad kladdkaka

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk maizena
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt

Frosting

  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • 100 g philadelphia
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 0.5 msk lakritssirap

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbara kanter (20cm). Smörj formen och lägg ugnen på 180 grader.
  2. Smält chokladen med smöret över en kastrull med kokande vatten. Rör om och ställ åt sidan.
  3. Separera äggulorna i äggvitorna i olika koppar. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum.
  4. Vispa äggulorna med florsockret. Blanda maizena, lakritspulvret och vaniljsockret och sila ner blandningen i ägguleskummet. Blanda om.
  5. Rör ner den avsvalnade choklad-smörblandningen och en nypa salt. Häll till sist ner äggviteskummet och vänd ner skummet i smeten försiktigt.
  6. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 20-25min.Kakan får vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna i minst 2h i formen. Ta sedan kakan ur formen.
  7. Gör frostingen: Smält chokladen och smöret över en kastrull med kokande vatten. Låt svalna.
  8. Vispa philadelphia med elvisp. Vispa grädden i en annan skål och häll sedan grädden i ostskålen.
  9. Tillsätt florsocker och lakritspulver/sirap. Häll till sist i den smälta chokladen.
  10. Bred ut frostingen direkt på kakan, den stelnar snabbt.
Annonser

One thought on “Liquorice chocolate mudcake

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s