Brownie cake with vanilla-orange ice cream

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA GLAD PÅSK! Har ni det bra? Jag har det superskönt. Är hemma i Malax med hela familjen samlad …framför tvn. Så brukar det se ut hemma hos familjen Genberg på fredagar. Måste säga att jag tycker att det är så kul att komma hem och göra precis samma saker som alltid. Kanske låter tråkigt men jag tycker om det. Just nu är det Let’s dance som gäller. Hur kul skulle det inte vara att lära sig att dansa? 40 h i veckan är ganska intensivt men det skulle vara superkul! Mina danskunskaper nu är = 0, vilket är synd. Måste nog ta och gå nån danskurs med Esa (vinkvink). Har varit hemma hela dagen idag. Det har varit riktigt regnigt och grått ute så jag räknade att man bra kan sitta inomhus med gott samvete. Har ätit god mat och bara slappat. Till efterrätt blev det både memma och brownie med glass. Måste nog säga att jag väljer brownien över memman. Memma är gott med massor av grädde och socker men en gång om året räcker bra. Den här mörka och mäktiga chokladkakan är full av vitchoklad och nötter och passar riktigt bra med en god glass. Prova vettja!   Chocolate brownie cake Ingredienser

  • 1,75 dl mjöl
  • 1,75 dl kakao
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 110 g smör
  • 1,2 dl socker
  • 1,2 dl muscovado
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 1,5 dl blandade nötter, hackade
  • 150 g vit choklad, hackad + 50 g vit choklad
  • 100 g mörkchoklad

Gör så här

  1. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
  2. Vispa smör med strösocker vaniljsocker och muscovadosocker till en fluffig smet.
  3. Knäck i äggen, ett i taget. Vispa väl efter varje.
  4. Varva med mjölblandningen och creme fraiche, rör om i mellan.
  5. Tillsätt till sist i nötterna och chokladen.
  6. Bred ut smeten i pannan och grädda i 25-30 min eller tills en provsticka kommer ut något kladdig. Låt svalna.
  7. Smält mörk chokladen och resterande vit choklad. Bred ut mörkchokladen över brownien. Klicka ut vit choklad och dra sedan med en kniv genom chokladen för att forma olika mönster.

Vanilla-orange ice cream Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 0,5 dl florosocker
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • saft av en halv apelsin + skal

Gör så här

  1. Vispa grädden i en skål.
  2. Knäck äggen i en annan skål, tillsätt sockret och vaniljextrakten. Vispa på högsta nivå i 30 sekunder.
  3. Tillsätt den vispade grädden, apelsinsaft och apelsinskal i äggsmeten. Rör om.
  4. Häll smeten i glassmaskinen och kör i ca 20 min. Frys in om du vill servera den senare.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s