Rhubarb cheesecake

P1040880 P1040891 P1040895

Aaaah, 20 grader och sol i Malax har det varit idag. Värsta stormen men det har varit skönt ändå. Har gått på stan, ätit sushi och köpt ett par hörlurar.  Var ganska självklart att baka nåt med rabarber idag då det växer i trädgården. Måste säga att färsk rabarber är mycket godare än rabarber köpt från affären. Har precis ätit god mat och cheesecake med en glassboll.

Nästa vecka börjar sommarjobbet och jag kan tänka mig att det kommer att vara ganska stressigt i början, men så länge tiden går snabbt så känns det okej. Ska inte klaga, är inte alla som har fått jobb så man borde vara tacksam. Har ännu imorgon helt ledig och på måndag tågar jag ner till Helsingfors. De har lovat fint väder till hela nästa vecka så jag tror det kommer att bli både piknik och flera terasskvällar nu framöver. Det passar mig fint.

 

Rabarbercheesecake

Ingredienser

Botten

  • 10 st digestive
  • 50 g havreflingor
  • 100 g smör, rumstempererad

Rabarber

  • 7 stjälkar rabarber
  • 0.5 dl muscovado eller farinsocker

Cheesecake

  • 200 ml creme fraiche
  • 200 g philadelphia
  • 1 ägg + 1 äggvita
  • 1 dl socker
  • 1 msk citronsaft

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula sönder kexen och blanda kexsmulet med havreflingor och smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (24cm).
  2. Ansa rabarbern och skär upp dem i cm-bitar. Blanda rabarberbitarna med muscovadosockret och strö bitarna över kexbottnen.
  3. Vispa philadephian mjuk med elvisp. Tillsätt creme fraiche och socker och vispa till en fluffig smet.
  4. Vispa i äggen och citronsaften. Häll smeten i pajformen så att rabarberbitarna täcks.
  5. Grädda i ugnen i ca 40 min. Låt svalna.
  6. Skär upp i bitar och njut som så eller med en glassboll.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s