Heart shaped cinnamon rhubarb buns

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yes, det blev rabarber igen, jag vet. Kan helt enkelt inte få nog av det. Såå gott. 🙂 Måste säga att jag aldrig bakat såhär goda bullar! Dom är saftiga, somriga och sjukt goda. Ni måste testa!  Har en riktigt slö dag med onyttig god mat och skräpig tv, hehe. Skönt med såna dagar ibland. Är bara så trött på att hosta.. inte så kul att jobba på ett takeawayställe och gå runt och hosta hela tiden. Snart är det över! Då ska jag banne mig börja gymma, cykla och länka. Träningsmotivationen på topp! Jag och Esa hade träningstävling för tredje gången och jag måste ju bara nämna att jag vann igen, tredje gången i rad. Och det ska inte ändras i fortsättningen heller 😀

Hjärtformade kanel-rabarberbullar

Ingredienser

Bullar

  • 0.5 msk hel kardemumma
  • 1,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl farinsocker
  • en nypa salt
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 litet ägg
  • 5-6 dl mjöl

Fyllning

  • 2 tunna stjälkar rabarber, ansade och skalade
  • 2 msk strösocker
  • 75 g smör
  • 0.5 dl rörsocker
  • 1 msk kanel
  • 0.5 dl socker
  • ägg, till pensling

Gör så här

  1. Stöt kardemumman så att du får ut kärnorna, mortla kärnorna.
  2. Smula ner jästen i bunke med 37 gradig mjölk, socker och salt.
  3. Häll blandningen i en matberedare och tillsätt lite mjöl i taget tillsammans med ägget, smör och socker. Spara lite mjöl till kavlingen
  4. Arbeta degen tills degen börjar släppa från kanterna, i cirka 15 minuter. Lägg en duk över bunken och jäs i en timme.
  5. Skär rabarbern i bitar och koka upp med strösocker tills du har en tjock kompott med så lite vätska som möjligt. Låt svalna.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord utan att trycka ut all luft ur degen.
  7. Blanda smör med rabarber och bred ut på degen. Strö över råsocker och kanel.
  8. Rulla ihop degen från båda kanterna in mot mitten. Skär upp längden i 8 bitar.
  9. Ställ bullarna på en plåt med bakplåtspapper.  Låt jäsa i 45 minuter.
  10. Pensla bullarna med ägg och grädda i ugnen i ca 12 minuter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s