Midsummer Cake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halåå! Hoppas alla haft en fin midsommar! Det har vi haft fast det regnat, haglat och varit svinkallt. Vi har grillat, bastat och njutit av lugnet på landet. Känner mig en aning mer avslappnad och utvilad nu. Hittade ett suveränt tårtrecept från glorias mat&vin-tidning som jag justerade om lite. Blev grymt nöjd med resultatet! Saftig botten med smak av kardemumma och  massor av fluffig fyllning med ett berg av jordgubbar på toppen. Den var slut på mindre än fem minuter, slurp. Får hoppas att det inte är så länge till nästa lediga helg, skulle så gärna åka en sväng till kära Malax också. Så fort det blir ca 10 grader varmare, hehe. Fick mig en ny mjuk och söt vän också på stugan. En liten corgi som heter Majsa. Blev helt kär och det satte igång en stark jag-vill-ha-hund-tanke. Det skulle ju vara sååå härligt! Vuhveli.. ❤

Midsommartårta

Ingredienser

Kaka

  • 250 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 2 dl turkisk jogurt
  • 0.5 dl citronsaft med tre krossade jordgubbar

Fyllning

  • 250 g jordgubbar, skurna i bitar
  • 4 dl grädde
  • 200 g philadelphia
  • 1 dl socker

Toppen

  • 300 g jordgubbar till dekorering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla två formar (20cm)
  2. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga emellan.
  3. Kombinera mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljpulver i en skål.
  4. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och tillsätt till sist jogurt.
  5. Dela smeten jämnt i de två formarna och grädda i ugnen i 40-50 min eller tills en sticka kommer ut torr.
  6. Ta kakorna ur ugnen och låt svalna i formarna i 10 min, ta kakorna ur formarna och låt svalna helt och hållet på galler.
  7. Blanda citronsaft med några krossade jordgubbar. Pensla över blandningen över kakbottnarna.
  8. Vispa grädden fluffig i en skål. Vispa philadelphia mjuk tillsammans med socker i en annan skål. Kombinera grädden och philadelphian och tillsätt jordgubbsbitarna.
  9. Ställ ena bottnen på serveringsfatet och bred över ett tjockt lager med fyllning. Lägg på andra bottnen och bred över resterande fyllning. Dekorera med ett berg av jordgubbar. Njut som sådan eller varför inte med ett glas bubbel!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s