Independence day Cake

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hallåj då.

Måste erkänna att jag nog har bakat på sistone men att det helt enkelt inte riktigt gått min väg. Så jag har valt att inte lägga dem i bloggen, hehee. Får hoppas att min lycka har vänt (Kan ju inte vara jag som har allt för bråttom då jag bakar).

Förra lördagen bestämde jag mig för att göra en tårta med vit och blå dekoration (okej, det blev mest blått) självständighetsdagen till ära. Det blev en tårta med maffiga chokladbottnar, chokladfyllning och färskostfrosting och macarons som dekoration. Hade riktigt problem med fotograferingen pga vädret. Det är så otroligt grått, mörkt och dystert. Lyckligtvis vänder det snart och dagarna blir längre. Än så länge får man istället pryda lägenheten med massor av ljus och värme. Kan inte fatta att det är jul om några veckor! Julen är så mysig.. 🙂 ❤

 

Självständighetstårta

(chokladbottnar fylld med chokladfyllning, toppad med färskostfrosting)

Ingredienser

  • 20 g kakao
  • 35 g muscovado
  • 80 ml hett vatten
  • 2 tsk lakrits-sirap
  • 45 g smör
  • 50 g strösocker
  • 75 g vetemjöl
  • 1 krm bikarbonat
  • 1 krm bakpulver
  • 0.5 tsk vanilj
  • 1 ägg

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två formar (12cm).
  2. Blanda muscovado med laritssirap, kakao och vatten. Ställ åt sidan.
  3. Vispa smör och strösocker ljust. Vispa i ägget. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljpulver i en skål.
  4. Fortsätt vispa på låg nivå och häll i mjölblandningen och kakaoblandningen.
  5. Dela smeten jämnt i formarna. Grädda i ugnen i ca 15 min eller tills en provsticka kommer ut torr. Gör under tiden chokladfyllningen.
  6. Bred på ett tjock lager med chokladfyllning och lägg på den andra bottnen som lock.
  7. Gör frostingen.
  8. Bred ett jämnt lager med frosting över hela kakan. Lämna en del och droppa i några droppar blå karamellfärg men blanda inte om.
  9. Använd en liten sked till att klicka på den blåa frostingen runtom kakan, spara en liten del till macaronsen.

 

Fyllning

  • 40 g mörk choklad
  • 1 msk muscovado
  • 30 g smör
  • 1 msk lakritsextrakt eller sirap
  • 2 msk vatten
  1. Smält smör tillsammans med muscovado och vatten.
  2. Tillsätt chokladen och lakrits och rör om.
  3. Låt svalna tills chokladen fått en bredbar konsistens (funkar bra att ställa en i frysen en stund för snabbare kylning)

 

Frosting

  • 60 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk citronsaft
  • 100 g philadelphia

 

1. Vispa smör, florsocker, vaniljextrakt och citronsaft i minst 5 min. Tillsätt philadelphia och fortsätt att vispa tills du fått en jämn blandning.

 

Macarons

  • 2 äggvitor
  • 0.25 dl socker
  • 75 g mandelmjöl
  • 2.5 dl florsocker
  • blå karamellfärg

 

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor på låg nivå. Tillsätt lite socker i taget. Trappa upp vispningsnivån lite åt gången.
  2. Blanda mandelmjöl och florsocker. Sikta i blandningen och rör om försiktigt med en slickepott.
  3. Använd en sprits till att spritsa små rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 12 min. Dra bort bakplåtspappret från plåten genast. Låt svalna.
  4. Lägg kvarvarande frosting på hälften av rundlarna och para ihop dem.
  5. Dekorera tårtan med några macarons.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s