Meringue Roses with Chocolate ganache

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maränger. Enkelt, billigt, gott och snyggt. Har inte varit ett så stort fan av maränger men nu börjar det vända. Allt beror ju på typen maräng man gör och tillagninssätt, smaker som tillsätts osv. Blev så inspirerad av att kolla på alla bilder som finns på pinterest och insta. Där fanns maränger i alla oändliga former och färger. Här bjuder jag på ett recept på marängrosor fyllda med chokladfyllning. Marängen är en schweizisk, varmvispad maräng och gräddas länge på låg värme. Schweizisk maräng håller formen bättre och marängerna blir härligt sega. Jag valde att grädda marängerna längre en vanligt för att få till en mer intensiv smak som påminner om karamell. Medan marängerna gräddas kan man förbereda chokladfyllningen. Till chokladfyllningen använde jag choklad med hög kakaoprocent som bryter fint mot marängernas sötma. Visst blev dom fina ❤

Marängrosor med chokladfyllning

Ingredienser

Maränger (26 st)

 • 2 äggvitor
 • 1,25 dl socker
 • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

 1. Koka upp vatten i en kastrull. Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
 2. Lägg en skål (undvik plast) med äggvitorna i över kastrullen och vispa. Tillsätt socker och vispa tills sockret smält, ca 4 min.
 3. Häll marängsmeten i en annan skål och vispa tills marängsmeten svalnat, i ca 7 min. Då marängen börjar tjockna kan du tillsätta vaniljextraktet.
 4. Lägg marängsmeten i en spritspåse med en tyll med stjärnmönster (jag använde Wilton 2 D) och spritsa rosor. Börja i mitten och cirkla dig utåt.
 5. Grädda i ugnen i ca 2 h. Stäng av ugnen och lämna marängerna i ugnen i ca 1 h till.

Chokladfyllning

 • 100 g mörk choklad, 70 %
 • 0.5 dl grädde
 1. Smält choklad i en kastrull, tillsätt grädde och rör om.
 2. Låt chokladfyllningen stelna.
 3. Då marängerna svalnat och chokladfyllningen har en bredbar konsistens är det bara att spritsa/bre på chokladfyllning på hälften av marängrosorna. Lägg ihop med resterande marängrosor.
Annonser

One thought on “Meringue Roses with Chocolate ganache

 1. Pingback: Crema Catalana | SWEETCECILIA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s