Chocolate-Avocado Mousse

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här får ni ett recept på en något nyttigare chokladmousse som känns riktigt lyxig. Receptet innehåller ingen grädde och görs på fin mörk kvalitetschoklad. Avocadon gör moussen otroligt krämig och fyllig utan att ge smak.  Dessutom görs den här desserten på 10 minuter. Jag smaksätter min chokladmousse med apelsin och hasselnötter men man kan förstås välja sin egen favorit-topping. Tillsätt t.ex. kaffe, mynta eller vanilj i moussen och toppa med t.ex. hallon, pistage, eller kokosflarn. Servera i dina finaste glas och njut av denna otroligt chokladiga dessert. 🙂

Om mindre än en vecka är det valborgsafton och en lång ledig helg. Har sett fram emot det länge! Gjorde mjöd igår för första gången, hoppas att det blir gott! Har olika idéer på vad jag ska servera med mjöden. Munkar, churros, struvor, eclairs… Måste ju utnyttja oljan då man en gång friterar.

Nu är det VÅR! Wooooh 🙂

Choklad-avocadomousse

Ingredienser (2 st)

  • 2 små eller 1 stor avocado
  • 75 g mörk choklad, 70%
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kokosolja
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • flingsalt
  • några hasselnötter, hackad och rostad

Gör så här

  1. Smält choklad över ett vattenband tillsammans med honung och kokosolja. Tillsätt rivet apelsinskal å avocado.
  2. Mixa blandningen med en stavmixer tills du får en jämn, glänsande mousse.
  3. Spritsa chokladmousse i serveringsglasen, strö över hackad hasselnöt och dekorera med apelsinskal samt lite flingsalt. Desserten kan serveras direkt.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s