Floral Coral Cake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu ska jag blogga! Har nämligen min första semsterdag och äntligen tid att lägga upp några recept. Är ledig tre veckor framåt utan större planer och det känns helt underbart. Tråkigt bara att ja skulle bli förkyld passligt till semestern, låter som en kråka. Solen skiner i alla fall ute och jag ska bara ta det lugnt idag. Kanske baka bröd, kanske måla. Freedom! ❤

Den här rostårtan i orange och rosa koralltoner gjorde jag i Malax. Tårtan består av fyra tunna chokladbottnar med en färskostfyllning med hallonsmak. Denna rostårta blev lite annorlunda än den jag gjorde tidigare i sommar. Eftersom denna tårta var något mindre rymdes det inte lika många rader med rosor utan jag fick improvisera lite med mindre rosor. Tyckte det blev bra ändå. 🙂

Chokladtårta med hallonfyllning

Ingredienser

  • 75 g kakao
  • 375 ml vatten
  • 150 g muscovado
  • 340 g mjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 180 g smör, rumstemp.
  • 200 g strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två formar (20cm).
  2. Koka upp vatten och blanda med muscovadosocker och kakao. Ställ åt sidan.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.
  4. Vispa smör tillsammans med strösocker ljust och fluffigt i några minuter.
  5. Tillsätt ett ägg i taget och vispa nog emellan varje. Tillsätt vaniljextrakt.
  6. Varva kakaoblandning och mjölblandning och blanda om försiktigt tills smeten precis går ihop.
  7. Grädda i ugnen i ca 30 min eller tills en provsticka kommer ut torr.
  8. Låt kakorna svalna på galler i 5-10 minuter, ta sedan bottnarna ut formarna och låt svalna helt och hållet.
  9. Dela kakbottnarna på hälften så att du får fyra jämntjocka bottnar.

Hallon-färskostfyllning

Ingredienser

  • 450 g philadelphiaost
  • 3 dl grädde
  • 150 g florsocker
  • 100 g hallon
  1. Vispa grädden fluffig men inte alltför hård. Vispa phialdelphia i några minuter och tillsätt florsocker. Vispa ihop grädden med philadelphian.
  2. Ta ca 2,5 dl av fyllningen och lägg i en annan skål. Ställ åt sidan.
  3. Vispa i hallonen i resterande kräm. Ställ den första bottnen på ett fat och fördela fyllning jämnt över bottnen, repetera med två följande bottnar och lägg till sist på sista bottnen.
  4. Ta skålen med krämen du lagt åt sidan och fördela krämen jämnt över tårtan tills den är täckt. Ställ i kylen i minst 1 h.

Smörkrämsrosor

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 400 g florsocker
  • 0.5 citron
  • orange/gul hushållsfärg
  • rosa/röd hushållsfärg
  1. Vispa smöret mjukt med elvisp i ca 5 min.
  2. Sikta i florsockret i omgångar, vispa på hög hastighet. Vispa till en luftig och ljus kräm, i ca 10 min.
  3. Tillsätt citronsaft och vispa tills krämen är luftig och jämn. Fördela frostingen jämnt i två skålar. Lägg några droppar orange färg i den ena och rosa färg i den andra. Rör om.
  4. Lägg rosa frosting på ena sidan av spritspåsen och orange färg på andra innersidan av spritspåsen (försedd med tyllen 2D (Wilton) eller någon annan stängd stjärntyll).
  5. Börja att spritsa rosor längst ner på sidorna hela varvet runt. Forsätt på samma sätt ett varv ovanför. Försök att få dem så tätt som möjligt. Små mellanrum kan man täcka sedan genom att spritsa små blommor/stjärnor med en mindre tyll.
  6. Fortsätt genom att spritsa en ros i mitten av kakans topp. Forsätt att spritsa rosor i en ring runt den mittersta. Spritsa den sista ringen med rosor runt kakan. Lappa mellanrummen med några matskedar frosting genom att spritsa små stjärnor med en mindre tyll (öppen eller stängd stjärntyll). Dekorera med silverkulor.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s