Carrot Bread

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här får ni ytterligare ett recept jag testade på för någon vecka sedan. Har tidigare bakat morotssemlor men den här gången fick det bli ett avlångt morotsbröd. Det blev riktigt knaprigt och gott. Nybakt bröd, äkta smör och en god stark ost. Något så enkelt men så otroligt gott.

Morotsbröd

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 msk solrosolja
  • 2 finrivna morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mörk sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl, rökt
  • 4 dl fullkornsmjöl

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula i jästen och rör om tillsammans med oljan.
  2. Tillsätt riven morot, salt, sirap och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta ihop degen för hand eller i maskin kraftigt tills degen känns elastisk.
  4. Lägg degen i en bunke och täck bunken med en duk. Låt jäsa i 30 min.
  5. Sätt ugnen på 200 grader och klä en avlång form i bakplåtspapper.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Lägg degen i formen och låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
  7. Pudra degen med mjöl och skär några ytliga snitt i degen med en vass kniv. Lägg formen i ugnen och kasta 1 dl vatten på ugnens botten (ger brödet en knaprig skorpa). Grädda i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på galler.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s