Emoji Macarons & Poopcakes

20160226_17495020160226_18214420160226_21195820160227_14371020160227_14430520160227_14452520160227_144717

Det var ett tag sen jag gjorde något helknäppt i bakväg så var hur excited som helst då jag kom på den här idén! De passar finfint i samma kategori som mina reindeer cupcakes, cookie monster cupcakes och pupcakes. Det måste inte alltid vara romantiska kakor med rosor och rosa fluff, ibland kan det vara hur kul som helst att go lite crazy i köket! Emojimacaronsen var sååå roliga att göra. 🙂

Emojimacarons

Ingredienser

Macarons

  • 4 äggvitor
  • 70 g strösocker
  • 230 g florsocker
  • 120 g mandelmjöl
  • en liten nypa salt
  • gul/orange livsmedelsfärg

Apelsinfyllning

  • 100 g färskost
  • 25 g smör, rumstemp.
  • 100 g florsocker
  • zest och saft från en halv liten apelsin

Dekorering

  • röd, svart, blå livsmedelsfärg

 

Gör så här

  1. Macarons: Sätt ugnen på 150 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Mixa mandel till ett fint mjöl, tillsätt florsocker och mixa.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker lite åt gången tills marängen formar mjuka toppar.
  4. Sikta i mandelblandningen och rör om försiktigt med en slickepott.
  5. Spritsa små rundlar på plåten och låt vila i ca 30 min. Gör fyllningen under tiden.
  6. Grädda macaronsen i 12-15 min. Testa och se om macaronsen lossar lätt från bakplåtspappret. Ifall de är kladdiga får de stå ca 5 min på den varma plåten.
  7. Fyllning: Vispa ihop alltsamman till en jämn smet. Spritsa fyllning på hälften av macaronsen och para ihop dem.
  8. Dekorering: Använd en liten pensel och din smartphone till hjälp då du målar sura/glada/knäppa emojis!

 

Poopcakes

Ingredienser

  • 115 g smör
  • 55 g semimörk choklad
  • 40 g kakao
  • 100 g mjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.75 tsk bikarbonat
  • En nypa salt
  • 2 ägg
  • 75 g strösocker
  • 75 g farinsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 120 ml surmjölk
  • chunky jordnötssmör

Chokladfrosting

  • 300 g philadelphia
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 12 par vita godisknappar
  • svart livsmedelsfärg

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Förbeted en plåt med 12 formar.
  2. Smält smöret ovh chokladen tillsammans i en skål över ett vattenbad.
  3. Blanda kakaopulver, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ägg, socker och vanilj i några minuter. Tillsätt den avsvalnade smöt/chokladblandningen ocg vispa jämnt.
  4. Tillsätt hälften av mjölblandningen och hälften av surmjölken. Repetera md resten. Rör ihop smeten tills den precis går ihop
  5. Fyll formarna 2/3 med smet. Grädda i ugnen i ca 18 min eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna.
  6. Gör frostingen: Smält choklad över ett vattenbad och vispa ihop den smälta chokladen med philadelphiaosten, lägg frostingen i en spritspåse med en stor rund tyll. Spritsa frosting på cupcakesen. Måla pupiller på godisknapparna samma dag som de ska serveras, lägg ett par ögon på varje cupcake.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s