Carrot cake

20160327_15451720160327_15462320160327_15441920160327_152915

Glad påsk! 🙂

Känner att jag börjar få min baking swag tillbaka. Det beror dels på att jag har lite mer ledig tid nu och på att våren är påväg. Finns inget mer frustrerande än då man har jobbat i köket i flera timmar för att sen förbanna sig över dåliga bilder på grund av brist på naturligt ljus. Men nu! Nu är det ljust hur länge som helst och dessutom känns det på nåt sätt roligare att baka på våren och framför allt på sommaren. Det jag absolut vill testa på är att få till riktigt luftiga och krispiga croissanter och så en härligt somrig pavlova, det är ett måste! Receptet nedan är på en morotstårta som jag förberett till vår påskmiddag imorgon. Kakan är packad med saftig morot, fluffig färskostfrosting och knaprig pecannöt. Hoppas att alla gillar den!

Morotstårta

Morotsbottnar

Ingredienser

  • 230 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 0.5 tsk ingefära
  • 130 g smör, rumstempererat
  • 100 g muscovadosocker
  • 100 g strösocker
  • 2 ägg
  • 280 g turkisk jogurt
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 300 g riven morot (4-5 st)
  • 1 dl pecannötter

Gör så här

  1. Smörj och bröa två formar (20cm). Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skala och riv morötterna, ställ åt sidan.
  3. Vispa smör och socker ljust och fluffigt i ca 5 minuter. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga emellan varje.
  4. Blanda vanilj och jogurt. Häll mjölblandningen i smör- och sockersmeten, varvat med jogurtblandningen, i två omgångar. Tillsätt morot och pecannöt. Blanda om tills smeten är jämn.
  5. Häll smeten i de förberedda formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna på galler.

 

Cream cheesefyllning

  • 200 g smör
  • 200 g florsocker
  • 400 g philadelphia
  • 0.5 lime, saften
  • Dekoration: hackad pecan, pistage, chokladknappar, ätbart glitter

Gör så här

  1. Vispa smöret krämigt i en hushållsmasking. Tillsätt florsocker och vispa på hög hastighet i minst 5 minuter tills det blivit riktigt ljust och luftigt.
  2. Sänk hastigheten och tillsätt limesaft och all färskost samtidigt, vispa tills smeten är jämn.
  3. Fördela fyllning över ena bottnen, lägg på den andra bottnen och bred ett jämnt lager frosting på hela kakan. Lämna en klick frosting till dekorering.
  4. Dekorering: Använd en liten öppen stjärntyll till att spritsa små rundlar på kakans kant. Smula över nöthacket och lite glitter och chokladknappar.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s