Lingonberry Cheesecake

147612468019214761248705461476124514873

Nånting klickade i mig då jag kollade hur många bakverk jag bloggat om förra året i jämförelse med det här året. Det visade sig vara en stooor skillnad. Mycket mindre i år. Men hey, bakentusiasmen går upp och ner. Nu har jag satt upp fyra inlägg inom en vecka så jag kanske hinner ännu! Bakning är sånt som man inte ska göra om man inte känner för det. Det ska vara roligt, avslappnande, inspirerande och uppiggande. Eller iaf nåt av dem! Måste erkänna att jag också emellanåt känner förtvivlan, stress och ilska, hehe. Det är en evig strid med inre kritikern och viljan att göra något finfint. Sånt är livet 😉

Lingoncheesecake

Ingredienser

Kexbotten

  • 13 digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 200 g lingon
  • 400 g philadelphia
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 dl vispgrädde

Vitchokladganache

  • 80 g vit choklad
  • 40 g grädde

Gör så här

  1. Botten: mixa eller krossa digestivekex. Smält smör och blanda med kexsmul. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant (20 cm). Ställ i kylen.
  2. Fyllning: koka upp lingon i en kastrull och mosa dem. Sila lingonen. Låt svalna.
  3. Vispa philadelphia tillsammans med florsocker och vaniljextrakt.Tillsätt hälften av lingonsåsen.
  4. Vispa grädden luftig i en skål. Tillsätt grädden i färskostblandningen och rör om till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och använd en spatel till att jämna ut toppen. Ställ i frysen i 3-4h.
  6. Vitchokladganache: Lägg choklad och grädde i en skål över en kastrull med kokande vatten.
  7. Låt chokladen smälta och ta bort skålen från kastrullen. Låt blandningen svalna tills blandningen är 30 grader. Häll blandningen över kakans mitt och dra ner ganachen lite över kanterna med en spatel.
  8. Klicka lingon över ganachen. Använd en tandpetare till att dra genom lingonen så att olika mönster bildas (tryck inte tandpetaren för långt ner).
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s