Glutenfree chocolate cupcakes

20161126_141434.jpg20161126_142339.jpg20161126_142039.jpg

Kan ni fatta att det är julafton nästa vecka? Blir bråttom med julbakningen, hehe. Som tur har jag ett rätt så långt jullov i år, så fr.o.m nästa vecka kommer det nog att ploppa upp fler juliga inlägg. Lovar!

Här får ni ett recept på riktigt chokladiga cupcakes med med en krämig färskostfrosting med smak av vanilj. Dessa cupcakes är inga klassiska cupcakes eftersom dom inte innehåller något mjöl alls. De ger dem en maffig konsistens som kan jämföras med en kladdkaka. Här har jag dekorerat dem med sockerdekorationer i form av små snöflingor och strött över polkagrissmulor. Sockerdekorationerna går snabbt att göra kvällen innan, se bara till att göra många extra eftersom en del kan gå sönder.

Chokladfudge-cupcakes med färskostfrosting

Ingredienser

Chokladfudge-cupcakes (20st)

  • 200 g choklad
  • 220 g smör
  • 25g muscovado
  • 4 ägg
  • 160 g kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ cupcakeformar på två plåtar.
  2. Smält choklad och smör i en skål över en kastrull med kokande vatten.
  3. Tillsätt socker, ägg och vaniljextrakt och vispa till en luftig smet.
  4. Sikta i kakao och salt och rör om försiktigt. Fyll cupcakeformarna till 2/3.
  5. Grädda i ca 18 min eller tills en provsticka kommer ut torr.
  6. Låt svalna på galler.
  7. Gör frostingen. Bred ut frosting med en spatel.

 

Färskostfrosting

  • 85 g smör, rumstempererat
  • 125 g florsocker
  • 235 g färskost
  • 1 tsk vaniljextrakt

 

  1. Vispa smör mjukt i hushållsmaskin . Tillsätt florsocker och vispa i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt färskost och vaniljextrakt och vispa i 30 sekunder.

 

Sockersnöflingor

Royal icing

  • 1 äggvita
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

 

  1. Vispa äggvita i en skål på hög hastighet tills mjuka toppar formas.
  2. Sikta i florsocker lite i taget under vispning. tillsätt vaniljsocker
  3. Vispa i minst 5 min eller tills du fått en tjock och jämn konsistens
  4. Spritsa snöflingor på ett bakplåtspapper för hand (du kan också rita ut snöflingor på andra sidan av bakplåtspappret). Se till att göra dem tillräckligt tjocka så går dom inte lika lätt sönder!
  5. Låt stelna över natten

 

Dekorering

  • krossade polkakarameller
  • sockersnöflingor

 

  1. Strö över krossad polka och sätt en snöflinga på varje cupcake
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s