Brandy Cupcakes

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

I’m dreaming of  a white christmas… Hmm, vi får nöja oss med några plusgrader och regn. Men hey, vi fick i alla fall in en julgran i sista minuten, kanske inte världens finaste men den får duga 🙂 Tycker att det är så skönt att få vara ledig före och efter jul. Minns hur stressigt det kändes förra året att bara få vara hemma några dagar. Var ju meningen att jag skulle åka på en södernresa med min syster nu efter jul men det blev ändrade planer. Vi fick skjuta upp resan till mars, kanske lika bra. Så länge vi åker nånstans snart så är det lugnt. 8)

Jaa, alla skriver att cupcakes är helt ute men kanske man inte behöver bry sig så mycket om vad som är trendigt. Man kan variera så mycket med olika frostings, fyllningar och smaker. Har just upptäckt hur kul det är att lägga en liten överraskning innuti, denhär gången blev det fudge. 🙂 Har haft en idé nu länge om vad jag vill koncentrera mig på i den här bloggen. Har en pytteliten kakform som jag inte hunnit använda alls som skulle passa bra att använda till mini-layer-cakes. Håller på och kollar genom massor med bakbloggar och känner mig superinspirerad! Kommer antagligen att krävas lite träning eftersom det kommer att bli så smått, hehe. Och jag kommer ju förstås att baka annat också! Tips tas gärna emot 😉

Brandycupcakes

Cupcakes 6 st

  • 1 ägg
  • 85 g smör
  • 50 g muscovado
  • 50 g strösocker
  •  0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk bikarbonat
  • 100 g mjöl
  •  90 g gräddfil
  • 1 tsk vanilj
  • 2 msk brandy

Fyllning

  • 6 st fudge

Frosting

  • 100 g smör
  • 2,5 msk kondenserad mjölk
  • 150 g florsocker
  • 0,5 tsk vaniljextrakt

Dekorering

  • pepparkakskross
  • minipepparkakor
  1. Värm ugnen till 175 grader. Förbered en plåt med cupcakeformar.
  2. Blanda mjöl,  bakpulver och bikarbonat i en skål. Vispa smör och socker i en skål och knäck i ägget.
  3. Tillsätt gräddfil och vanilj. Sikta i mjölblandningen och blanda försiktigt.
  4. Häll smet i formarna och lägg en fudge i varje cupcake (tryck inte ner fudgen till bottnen, då fastnar de i pappersformen). Grädda i  12-15 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna.
  5. Gör frostingen: Vispa smöret. Tillsätt lite florsocker i taget- Häll i kondenserad mjölk och vanilj. Vispa till en jämn blandning.
  6. Bred ut frosting på cupcakesen. Krossa en pepparkaka i en mortel och strö på lite pepparkakssmul på frostingen. Stick ner en pepparkaksfigur i varje.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s